24.11.17 fredag

I dag kan dette treet være et symbol på hvordan jeg føler meg.

Jeg føler at jeg har dype røtter, har en solid stamme og er frodig.  

FullSizeRender.jpg

Denne vandringen gir meg en følelse av ro. Jeg vandrer nå her alene og er prisgitt de valgene jeg tar. Hvor jeg skal sove, hvor langt jeg skal gå og hva jeg skal spise. Jeg har egentlig kun primærbehov å ta hensyn til og akkurat nå kjennes det godt. 

FullSizeRender.jpg

Samtidig kan følelsen av hvor skjørt det hele er dukke opp. Spesielt der hvor jeg opplever mye trafikk og støy. Eller rett og slett mistet oversikten over hvor jeg er. Kart og terreng passer liksom ikke sammen.

Jeg blir da varsom for omgivelsene rundt. Hver liten bevegelse blir observert. Det gjør meg sliten av å være så tilstede hele tiden. 

Noen ganger tar jeg meg i å sukke tungt og tvinge meg selv til å fokusere på pusten for å lande i meg selv igjen.  

FullSizeRender.jpg

Det er på slike dager det er godt å trekke inn i en kirke hvor jeg kan føle stillheten. Tårene sitter løst da.  Samtidig så er jeg blitt overrasket over hvor jevnt godt humør jeg har. Jeg klarer å fokusere på det som er positivt og det gir styrke. 

FullSizeRender.jpg

Naturen er et annet sted som gir meg den samme roen. Den trauste og solide naturen. 

FullSizeRender.jpg

 Jeg vil fremheve er hvor viktig støtten og hjelpen jeg får underveis.

Via Romea Germanica er en aktiv organisasjon med kontaktpersoner i både i Norge, Tyskland, Østerrike og Italia. Dette nettverket har hele veien bistått og hjulpet meg frem. 

Det er mange som følger meg på bloggen min og som gir meg flotte tilbakemeldinger. Alle disse «Heia ropene» gir meg en følelse av at jeg ikke går denne vandringen helt alene.

Dere er mange som er med meg og det takker jeg for.  

FullSizeRender.jpg

Da er det bare for meg å «flyte» videre.🙏 Snart er målet nådd og da......

11 uker igjen av vandring gjennom Europa

Nå har jeg gått over 50% av planlagt vandring (22 uker) og dette er jo bare helt fantastisk om kort tid er det  Østerrike og Italia som står for tur. 

Jeg skal være så ærlig å si at det er vanskelig å motivere meg for videre vandring når jeg tenker at jeg skal gå like langt som til nå. Så hva blir nøkkelen for å nå Roma om 11 uker? 

FullSizeRender.jpg

Det blir å si som nasse nøff sier at dagen i dag er min favoritt dag. 

Så hva trenger jeg for å gjøre hver dag til min favoritt dag?

Det første som dukker opp er å kjenne etter hva jeg har behov for og hva jeg ønsker.  

FullSizeRender.jpg

Jeg trenger å være snill med meg selv og ikke skvise siste dråpe ut av meg, men ta tid til hvile. Det er kun jeg som presser meg selv.

FullSizeRender.jpg

Det neste jeg ønsker er å være mer nær naturen og stillheten. Utrolig hva som skjer når jeg tillater stillheten og naturen tale til meg. 

Nyte skjønnheten i det nære.  

FullSizeRender.jpg

Noen ganger føler jeg meg sårbar. Jeg er på fremmende jord, og er utenfor min trygge komforsone. Jeg ser at de hjelperne som har kommet på min vei har vært viktige. Min utfordring er å ta imot den hjelpen de tilbyr og takke. Jeg har nok i mitt liv til nå vært flinkere til å gi enn til å ta imot og takke.  

FullSizeRender.jpg

Det er vanskelig for meg nå å forklare dere som spør hva som er hensikten og målet med vandringen eller hva som motiverer meg.💚 Det er litt sånn i tåka. 

Det eneste jeg vet er at dette er viktig for meg nå. Det føles meningsfylt og er godt for meg.🦋Så lenge jeg føler det sånn så fortsetter jeg. 👏

Kanskje jeg sitter igjen med flere spørsmål enn svar når turen er over? Hvem vet? 

Kanskje det er veien

IMG_1604.JPG

Det er rett som det er at jeg får spørsmålet om hvorfor jeg går til Roma. Det er ikke noe enkelt svar på det. Det er bare noe jeg har drømt om lenge og som jeg har tenkt at når jeg får bedre tid så skal jeg gjøre det. Nå har jeg et hav av tid 🤗 Pensjonist.

Det å vandre gjennom Europa møte mennesker og se hvordan andre lever og få en forestilling om hva de bruker livene sine til, kanskje det kan gi meg noen svar på min søken.

Jeg har alltid vært opptatt av eksistensielle spørsmål og har flere ganger stilt spørsmål med hva som kan være meningen med livet.  

Hva er målet og hensikten har jeg blir spurt om. Kanskje jeg kan gi svar på det når jeg har kommet frem, vet ikke. Kanskje det er veien 💚

Jeg har god tid til å reflektere.

Det som skremmer meg litt er alt det søppelet jeg klarer å produsere i løpet av en dag og mesteparten er plast. 

IMG_1752.JPG

Noe annet er hvor lite jeg egentlig trenger i hverdagen. Nice or need  

 

En annen ting er at jeg kjenner hvor godt jeg trives med meg selv. Jeg liker stillheten og roen, det å være alene. Føler meg litt av og på noen ganger. Da jeg også ønsker å være en del av en helhet.  Vet ikke hvordan jeg skal få forklart det på annen. Nærhet - avstand. 🙏

IMG_1666.JPG

Nå klør det i bena etter å begynne å gå. Hvile har vært nødvendig og jeg skjønner at skal drømmen min bli til virkelighet, så må jeg ta vare på meg selv og lytte nøye til kroppen. Det er ikke mange ukene igjen nå så er jeg i Roma👍