Søndag 17.sept og mandag 18.sept. Ebeleben- Kirchheilingen- Bad Langensalza- Gotha

FullSizeRender.jpg

Godt å se merket igjen som her i Rockstedt utenfor Ebeleben. Etter en hviledag er det godt å kunne gi seg ut på vandring igjen. 

FullSizeRender.jpg

Da jeg kom til Blankenburg rett før Kirchheilingen så dukket det opp et vertshus og første tanken var, endelig kaffe. Det viste seg at der var det et lukket selskap så da var det bare å snu i døra. 

Jeg hadde ikke kommet langt før jeg ble ropt tilbake og invitert inn. Steve sin kjæreste feiret sin 30 års dag og de hadde stort besøk fra statene. Ei tante som neste uke skulle til Norge og ta hurtigruta til Nordkapp. De inviterte meg derfor inn på lunsj. 

Her er jeg  sammen med Steve, hans mor og kjæresten som hadde bursdag. Det var en skikkelig  hyggelig stund som jeg fikk være med på. 

Her er jeg  sammen med Steve, hans mor og kjæresten som hadde bursdag. Det var en skikkelig  hyggelig stund som jeg fikk være med på. 

IMG_2511.JPG

Dette skiltet gjorde meg virkelig forvirret i går.  Det dukket opp i Blankenburg. Ut fra min plan så har jeg 1670 km igjen. Nå var det bare å kontakte tyske og norske støttespillere og i dag fikk jeg beskjed. Skiltet viser feil, heldigvis vil jeg si. Det er den planen som jeg følger som er riktig. 🙏

FullSizeRender.jpg

Det er drag av høst i luften og kjølig om morningen. Jeg har gått til innkjøp av lue og vanter. Selv om dagen starter med 7gr så blir det fort 16gr utover dagen. 

.  

FullSizeRender.jpg

Jeg kom meg til Bad Langensalza på søndag ettermiddag med vonde ben. Heldigvis så stoppet det en bil da jeg hadde ca 5 km igjen og det viste seg å være to av gjestene fra lunsjselskapet . De tilbød seg å kjøre meg til turistinformasjon og takk for det, for det var rett før kontoret stengte. Der ble jeg anbefalt et pensjonat like ved. 

IMG_2521.JPG

Her er statskirken St.Bonifatius. Enda et ruvende kirkebygg.  

IMG_2532.JPG

Dagen idag har vært lang. Det å komme seg ut av store byer syntes jeg er vanskelig og det blir derfor lett å ty til goggle map. Det gjør at jeg blir gående et stykke på trafikkerte veier før jeg finner pilegrimsleden. Jeg måtte helt til Illeben (kan assosiere meg til det navnet) før jeg så et pilgrimsmerke.  

Merket var festet på en rusten jernport.  

Merket var festet på en rusten jernport.  

IMG_2544.JPG

Nå er jeg i Gotha og etter hvile og dusj så måtte jeg opp og se Slott Friedenstein, samt vandre i denne vakre gamle byen. 

IMG_2540.JPG

På veien opp mot slottet.  

FullSizeRender.jpg

Utsikten fra slottet og mot byen.  

FullSizeRender.jpg

I natt skal jeg bo i Augustiner-klosteret her i Gotha. Her ble jeg ønsket velkommen av en av de ansatte.  Rommet er flott og prisen er god. De ville gjerne se pilegrimspasset mitt og det er første gang noen har spurt om🙏 å få se.