Mandag 28.aug Gyhum - Scheessel

I dag har tenkt mye på det tyske landbruk. Jeg går jo km etter km på landsbya og kjenner lukten av gjødsel river meg i nesa. 

FullSizeRender.jpg

Det jeg ser er maisproduksjon. Tror ikke jeg har sett et kornaks her i dette landet. Alt er mais og mais blir brukt til biogass. Hvordan blir jordsmonnet når det dyrkes så mye og nesten bare av et slag? 

IMG_1654.JPG

Noe annet jeg har tenkt på er vindmøller. Det er masse vindmøller her på landsbygda  og der det er vindmøller er det master. Hvor miljøvennlig er egentlig vindmøller? 

IMG_1868.JPG

Her bor folk og dyr tett ved mastene. Jeg som bare skal gå under dem og som hører det gnistrer og føler at håret reiser seg opplever meg heldig som kan dra derfra. Lurer på om de fastboende er plaget på noe vis? 

Et bygdemuseum som jeg så på veien  

Et bygdemuseum som jeg så på veien  

Litt kultur for de av dere som er interessert i det.  

Litt kultur for de av dere som er interessert i det.  

IMG_1857.JPG

Gyhum kirke hvor jeg startet min vandring fra idag. Det ble 20 km mest på astfalt og bena tålte det.