Onsdag 24. aug

Inger dager er like. Sol, blå himmel og deilig temperatur gjør godt. Ble veldig inspirert av solsikkene jeg gikk forbi i dag. De strekte seg alle mot lyset og solen. 

FullSizeRender.jpg

Jeg skrev sist at nå skulle jeg hvile og det hadde jeg også tenkt dersom jeg hadde funnet et sted å bo i den skjønne byen Harsefeld. En natt på hotell var det jeg fikk og det var ingen plass i herberget. 

IMG_1592.JPG

Harsefeld kirke

IMG_1597.JPG

Jeg hadde tidligere blitt fortalt at det var en familie rett utenfor byen som leide ut til pilgrimmer for 30 euro natten. Det viste seg at dette pensjonatet kun hadde brønnvann inn til hytten og toalett og bad var i hovedhuset. Vel, siden de heller ikke hadde Internett så takket jeg for meg.   Rått og kaldt var det også. 

IMG_1623.JPG

Jeg var veldig bevisst på at jeg ikke skulle gå langt, men det ble 10 km før dette skiltet dukket opp. Dette stedet ble innviet i mars i år og er virkelig en perle.  

FullSizeRender.jpg

Jeg er nå i Oerdorf hos Rosi og Jurgen. "Selvfølgelig kan du bo her, men vil du ikke spise lunsj med oss først?" Var det første de sa.  

IMG_1626.JPG

Her fikk jeg vasket tøy og virkelig slappet av. Ingen Internett her heller, men en god bok gjør susen.  Rosi drar til butikken og handler inn kveldsmat og frokost til meg. For det betaler jeg 10 euro. For overnatting skal jeg betale det jeg har lyst og råd til sier hun. 

IMG_1632.JPG

Mens jeg ligger her og slapper av så kommer det en melding fra en god venn, "jeg har satt over noen penger til deg så du kan finne deg et hotell å ta inn på for noen dager" og rett etter fra en venninne: " jeg har vipset deg noen kroner som du kan bruke på noe godt å spise og drikke".

Denne reisen her er møte med mennesker som vil meg vel. Med alt fra gode råd for mine ben eller annet.  

IMG_1685.JPG

Jeg valgte å dra videre i dag og hadde bestemt meg for å gå ikke mer enn 10 km og så skulle jeg ta en pause. Jeg følger nå Jakobsweg, den veien som pilgrimmer til Santiago også går. Jeg er alene på veien i hele dag kun et par syklister. Egentlig er det greit å gå sånn å prate med seg selv for jeg får så mange fornuftige svar.  

IMG_1649.JPG

Jeg har også gått Napoleonsweg i dag og jeg skjønner at her er det mye historie på veien. Jeg har tatt masse bilder så hvis det er noen som ønsker å skrive noe på min blogg om dette så sender jeg alt jeg har på e-post til vedkommende.  

IMG_1687.JPG
IMG_1702.JPG

Da jeg hadde gått 12 km så hadde jeg kommet til Hesslingen, 5 km fra Zehen. Her traff jeg Vera som jeg spurte om hun visste om et hotell i nærheten. Ja, men det var i Zehen og dit ville hun kjøre meg. Vi ble sittende å prate en 40 min mens vi ventet på hennes sønn skulle bli ferdig på skolen. 

Så nå er jeg på Ringhotel Paulsen hvor jeg blir til søndag. Hyggelig hotell som ga meg pilgrimsrabatt😇

Benet har det bra. Har ikke kjent på smerte i dag👣🙏