Mandag 21. august

FullSizeRender.jpg

Nå har jeg kommet meg til Harsefeld og skal nå ha noen dagers hvile. Når bena sier stopp/ smerte og legen sier hvile og begynnende beinhinnebetennelse så må jeg nok høre etter.

Jeg oppsøkte lege i Schleswig da jeg hadde problemer med å trå på høyre fot og det hadde vart noen dager. Legen rekvirerte hvile, Voltaren og ispose. 

Berit og jeg valgte da å dra videre med tog til Stade, hvor hun kunne komme  seg til flyplassen i dag tidlig og jeg skulle ta det med ro der noen dager. Det er dyrt å bo på hotell i Stade så jeg ringt Bernd en tysk pilegrimspastor som jeg har fått oppgitt som en kontaktperson og han anbefalte meg å komme meg til Harsefeld hvor det er flere tilbud til pilegrimer. Så her er jeg nå 17 km utenfor Stade. 

Jeg har et utviklingspotensiale i det å lytte til kroppen, da jeg lett styres av min sterke vilje (noen vil si stahet)

Så litt fra siste dagene:

IMG_1535.JPG

Ingen grensekontroll her nei. Vi krysset grensen på fredag ved Rønsdam ikke langt fra Bov hvor vi kvelden før hadde hatt et deilig måltid. 

IMG_1473.JPG

Nye typer skilt dukker nå opp. Bl.a står det her at det er 3250 km til Santiago d.C. Til Roma har jeg nok ca 2300 km igjen.  

IMG_1499.JPG

To glade jenter som nå står foran byporten i Flensburg. Det har vært så utrolig hyggelig å gå sammen med Berit en uke. Selv om hun er i meget god form så har hun tilpasset seg min sneglefart (3.5km/t).  

IMG_1509.JPG

Det var så interessant å gå igjennom Flensburg. Mye historie.  

IMG_1510.JPG

Dette er den danske kirken Helligåndskirken som ligger i sentrum av Flensburg/Flensborg. Gudstjenesten i kirken har foregått på dansk siden 1588.  

IMG_1515.JPG

vi slet virkelig med å finne veien ut av Flensburg og mot Oeversee. Det ble mye gåing på asfalt og jeg må medgi at vi måtte ta buss de siste 5 km den dagen da venstre benet ikke ville mer. Tilslutt kom vi oss til dette hotellet Historicher Krug. Et nydelig hotell, men prisen vel stiv 113 euro. Da jeg vet at det vil bli mye utgifter på overnatting så ville jeg at vi skulle finne noe annet.  

IMG_1534.JPG

1.5km tilbake på veien så kom vi til dette. Meget gjestfri og rene senger. Siden de ikke serverte noe annet enn frokost så måtte vi igjen bevege oss til et sted for mat.  

IMG_1537.JPG

Dette stedet må bare oppleves. Det drives av et herlig par som for et år siden hadde kjørt på Harley til Roma.  

IMG_1529.JPG

Når de hørte vi var fra Norge så kom det norske flagget på bordet. Dessert kunne de.  

Langs veien var det flere minnesmerker bl.a her i Seeweg

Langs veien var det flere minnesmerker bl.a her i Seeweg

IMG_1539.JPG

Lørdag.

Berit opplever regn for første gang på turen. Vi beveger oss nå mot Schleswig.  

IMG_1555.JPG

Her er et maleri av noen okser. Vi nærmer oss Idstedt og nå vet jeg nesten ikke om jeg orker å gå mer i dag. Vi har gått 17 km i både sol og regn og det er 10 km igjen til Schleswig. Vi bestemmer oss for å finne overnatting i Idstedt. Vel det ble lettere sagt en gjort. Alt var opptatt og nærmeste butikk er i Schleswig. Mens vi nå står der og lurer på hva vi skal gjøre så stopper en ung mann og spør om han kan hjelpe oss. Han tilbyr seg å kjøre oss inn til Schleswig da det ikke går buss og taxi er umulig å få tak i.

IMG_1556.JPG

vikingbenk i Schleswig.  

IMG_1559.JPG

nydelige Schleswig

IMG_1568.JPG

som nevnt innledningsvis så ble det til at vi tok tog til Stade. Dette for at jeg skulle kunne hvile noen dager og vente på mine tyske venner der. Det gjør at de stedene jeg skulle gått denne uken har jeg kun sett som stoppesteder på togreisen.  

IMG_1550.JPG

Min vandring til Roma byr på utfordringer og de skal jeg takle for til Roma skal jeg😇

Jeg har forresten hatt dårlig wifi dekning og dataroaming har vært umulig etter at vi kom til Tyskland derfor har det ikke vært blog på noen dager. 👣