Dag 14 og 15 Skals -Viborg og til Hald

Nå er det onsdag 2.aug og dagene flyr. Jeg har tatt farvel med Anette og er på vandring igjen alene. Turen ble ikke så lang i dag kun 13.6 km da det plutselig dukket opp et skjønt hotell på veien som fristet. Siden jeg har hatt flere enkle overnattinger til nå, så lengtet jeg etter en god seng og et deilig håndkle for ikke å si en hårtørrer. Siden min gode venninne Kristin akkurat har vipset meg en slant som hun ville jeg skulle bruke til overnatting så slo jeg til her. Takk Kristin

IMG_0901.JPG

Dette er Niels Bugge hotell i Hals utenfor Viborg. 

IMG_0898.JPG
IMG_0900.JPG

Luksus

IMG_0820.JPG

Så litt fra i går tirsdag og litt fra vandringen i dag. Vi våknet opp til en knall blå skyfri himmel og slik ble det til langt ut på kvelden. Vi dro fra Skals ved 09.00 tiden. 

IMG_0832.JPG

 Her går vi langs Hjarbækfjorden. Som noen av dere har registrert og kommentert så følger jeg ikke akkurat etappeplanen, men har valgt andre stoppesteder på Hærvejen. 

IMG_0842.JPG
IMG_0834.JPG

Anette sprudlende glad da vi fant et sted på veien vi kunne raste. 

Jeg vil gjerne fortelle litt om Anette som jeg traff for 6 dager siden. Anette startet å vandre i 2010 og første turen gikk til compostella de Santiago. Det året var det jubileums år der og hun fikk da gå inn i kirken via en spesiell dør St.Jacobsdør. Hun har også vandret den nordre ruten. Sist år gikk hun fra Assisi og til Roma. Anette er utdannet pedagog, har to døtre og 3 barnebarn. Hun ser frem til at hun i august neste år kan bli arbeidsfri og få efterlønn. Da vil hun være 62.5år. Da skal hun vandre mer. 

Anette har et godt smil og ler/griner mye. Hun er lett å like og lett å bli glad i/holde av. Hun sier selv at hun møter mennesker med et åpent sinn og ser positivt på livet. 

IMG_0813.JPG

Det er kommet spørsmål om hvordan vi gikk mandag da vi "rotet" oss bort. Vel ved Ettrup skulle vi ha gått mot Skinderup, men så tok vi til høyre og endte i Fjelsø. 

IMG_0860.JPG

Viborg domkirke. Mektig vakker. Det var her jeg fikk stemplet mitt pilegrimspass. 

IMG_0862.JPG
IMG_0866.JPG

sankt Keld sin grav.  

IMG_0882.JPG

Pilgrimshuset bak domkirken hvor vi sov sist natt. 100dkk for en seng et pledd og ingen pute.  

IMG_0883.JPG

Da vi dro til bakeren i morges så ble vi møtt med dette skiltet.  

IMG_0889.JPG

Veien i dag igjen regn og sol om hverandre.  

IMG_0891.JPG

Etter 6 km dukket en benk opp, deilig.  

IMG_0905.JPG

Dekket til aftensmad på hotellet. 3 retters for den nette sum av 700dkk. Tror jeg stikker bortom kroen istedenfor.