16 og 17 august

Broenesdag i dag onsdag. Vi gikk fra Immervad bro og til Povls bro. Siden vi hadde tatt en halv hviledag tirsdag så ble det ekstra langt å gå onsdag. Da vi nærmet oss Povls bro og ikke hadde funnet herberget (som vi elegant hadde gått forbi). Så kom vi til Povls kro hvor det er B&B.  

IMG_1415.JPG

Immervad bro  - en steinbro bygd i 1787 tallet. Broen hadde stor betydning for at bøndene skulle komme til kvegmarkedet i Rensburg med kuene. Broen er hugget ut av en stor sten. 

IMG_1397.JPG

kvegdrift var det også på den økologisk drevet gården vi overnattet på fra tirsdag til onsdag.  

IMG_1422.JPG

Hærulfstenen som ut i fra historien fortalt viser at veien ble brukt allerede på vikingtiden (all informasjon om broer, stener,kirker henter jeg fra boken Hærvejen/Pilgrimsvejen av Henrik Tarp) 

FullSizeRender.jpg

Dette kirkeskipet er fra Øster Løgum kirke. Virkelig vakkert. Jeg har gått forbi flere kirker på veien og noen dører er åpne og da må jeg bare gå inn. 

IMG_1437.JPG

Hvile er viktig, men det er ikke alltid man finner en benk. 

IMG_1444.JPG

Noen ganger er et tre i en rundkjøring bra nok.  

IMG_1427.JPG

Jeg er overveldet over frodigheten i de danske hagene og fått masse inspirasjon til å gjøre noe nytt i hagen hjemme. 

IMG_1441.JPG

Lykkelig over å se dette skiltet i går kveld. Da hadde Berit og jeg gått nærmere 28 km. I ettertid skjønner vi at vi har gått forbi det herberget vi hadde tenkt å sove i. Deilig meg god seng og rent sengetøy. Luksus 🛏  Orket ingen blogging i går. Helt utslitt

IMG_1443.JPG

I dag torsdag startet vi ved Povls bro. Det er en en-buet granittbro som fører Hærvejen over Bjerndrup Mølleå. Broen er oppført i 1844 og ble i 1970 fullstendig restaurert og forsterket og fremstår i dag som den gjorde i 1844.

IMG_1447.JPG

Dagen idag har ført oss til Kliplev kirke og derfra videre til Bov kro i Padborg, som er siste stopp i Danmark. Nå venter Tyskland.

IMG_1451.JPG

Berit og jeg skal i kveld ha en bedre middag her på kroen. Den er kongelig Priviligeret siden 1566 (står det i brosjyren for kroen) så da er det bra nok for oss også. 

FullSizeRender.jpg

Så takk til Hærvejen som har gitt meg så mye 🙏