12.og 13.august

Selv om livet går i sneglefart og det eneste jeg har å gjøre er å sette den ene foten før den andre så skjer det mye på to dager. 

IMG_1306.JPG

Heidi og Ole kom til Ølgård herberg sent på fredag ettermiddag og sovnet helt utslitt før kl.20.00. Heidi hadde fått en stygg vannblemme på lilletåen og den har plaget henne både i går og i dag.  

IMG_1272.JPG

Det herlige danske paret  

IMG_1276.JPG

Vi ble anbefalt å ta buss et lite stykke av de 31 km lørdag siden det var motorvei og dårlig med gang og sykkelvei. Så vi gikk 4 km til et busstopp. Der var det forresten en bruktbutikk.  

IMG_1275.JPG

Her var det mye man ikke trengte for å si det sånn. Alise som dere ser her tilbød oss å sitte på verandaen da det var en time å vente på bussen.  

IMG_1282.JPG

Regn,regn og atter regn. Vi tok buss til Vejen hvor vi handlet inn felles mat til middag. Deretter bar det avgårde 8 km til neste sted vi skulle sove. Vi bestemte oss for å spise lunsj første sted vi kom over og hvor vi kunne sitte under tak, kirke, vertshus alt var av interesse da vi var våte og kalde. Vi kom til Askov og der var et vertshus. Det eneste problemet var at det var stinn av røyk. Så vi ble sittende ute. 

IMG_1284.JPG

Ut kom kruttArne og spurte om han kunne spandere en øl på oss (en 0.5 kostet 20kr).  Da jeg spurte hvor konene var sa han, de sitter hjemme og strikker, mens vi er her og drikker. Krutarne var to år yngre enn meg og hadde hatt et eventyrlig liv. F.eks hadde han kjørt Trollstigen flere ganger med motorsykkel. Drømmen nå var kanotur, men kona sier nei.  Herlig type 

IMG_1309.JPG

Etterhvert kom vi frem til Kongeåen herberget. Et av de bedre vil jeg si. Da hadde vi passert Skibelund Krat som er en monumentpark

IMG_1292.JPG

Dette må være en amfiscene  

IMG_1297.JPG
IMG_1302.JPG

Vi gikk langs Kongeåen som i tidligere tider var grensen mellom Tyskland og Danmark har det blitt meg fortalt.  

IMG_1311.JPG

I natt sov vi 10 personer her og det var en herlig symfoni av snorking. Jeg bidro sikkert med mitt.   

IMG_1325.JPG

Vi startet sammen Heidi, Ole og jeg, men etter 6km måtte Heidi bryte da tåa var så vond. De dro hjem og jeg fortsatte alene.  Det ble 23km å gå i dag. 

FullSizeRender.jpg

Dette kartet fant jeg nå underveis. jeg er nå i Jels og i morgen skal jeg møte Berit min kollega i Vojens. Hun blir å gå med meg en uke og det skal bli deilig. Regner med at vi krysser grensen til Tyskland i slutten av uken. Utrolig hvor fort tiden går. 

IMG_1341.JPG

Vakker sjø rundt Jels.