Dag 5 og 6

Mitt hjem er min ryggsekk. Slik føles det, for alt jeg trenger er i den sekken og det er kun et minimum  Alt skal jo bæres på ryggen og 8-9 kg merkes. Stavene er gode å ha og brukes når jeg har lengre strekninger på asfalt. 

IMG_0496.JPG

Skjellet er et symbol på pilegrim og jeg har det fra vandringen til compostella de Santiago, som jeg gikk i 2013. Jeg gikk de siste 200km.  

FullSizeRender.jpg

Denne figuren møtte meg på min veien fra kaja og til det stedet jeg skulle sove i Hirtshals. Den heter "Det sidste skrik" og er laget av en sanger som heter Ib Grønbeck. 

IMG_0454.JPG

Første overnattingssted i Danmark. I en kjeller og med en katt sittende utenfor vinduet hele natten, så alene var jeg iallfall ikke  🙏

Good morning Danmark 🇩🇰  lørdag den 22.juli første dag av over tre ukers vandring gjennom Jylland. 

Good morning Danmark 🇩🇰  lørdag den 22.juli første dag av over tre ukers vandring gjennom Jylland. 

IMG_0468.JPG

Her ser jeg hærvejskiltet for første gang. Jeg tar fatt på stranden. 

IMG_0471.JPG

Først ønsker jeg å se bunkers fra krigens dager. Viktig ikke å glemme historien. 

Merking av Hærvejen var ikke alltid lett å se, så her endte jeg å gå 3 km ekstra. Jeg forlater stranden for en stund og går og på noen gjengrodde stier.  

Merking av Hærvejen var ikke alltid lett å se, så her endte jeg å gå 3 km ekstra. Jeg forlater stranden for en stund og går og på noen gjengrodde stier.  

IMG_0482.JPG
IMG_0483.JPG

Endeløse km med sand, vann og bølgesus. Her sees Åer som deler stranden i to og som måtte forseres med bro og lange omveier.  

FullSizeRender.jpg

Her sov jeg fra lørdag til søndag. En bondegård 4.5 km utenfor Lønstrup.  

IMG_0497.JPG

Har  asfalt på vei til Løkken. Det startet med å regne etterhvert og det ble riktig så surt.

Telefonen gikk tom for batteri og jeg som da nettopp hadde fått ny leverandør og hadde glemt både pin og pukkode hjemme, ble kjempe fortvilet.  

Heldigvis så er Telepol min sponsor og der har jeg min egen kontakt, Thomas. Jeg fikk låne telefon av en kelner og vips så hadde Thomas ordnet opp.

 

IMG_0505.JPG

Etter å ha fortært denne middagen og et glass rødvin sov jeg i over 8 timer, helt utslitt og frossen.  

IMG_0512.JPG

Ny dag og nye muligheter. Jeg har i dag fått fra Løkken til Blokhus også i dag på stranden. I uke 30 som vi er inni nå er det Danacup her og alt av hoteller og overnattingssteder er booket. Jeg måtte langt utenfor Blokhus for å finne overnatting, enda et dyrt hotell. Kanskje jeg allikevel må begynne å langtidsplanlegge overnattingen hvis ikke jeg skal bli ruinert de første to ukene. 

IMG_0523.JPG

Disse to kjekke guttene kjørte meg til hotellet for 200 dkr. Ellers så ville jeg fått 20 km ekstra i dag. Takk til dagens helter. 

IMG_0503.JPG

Da er mandag den 24. juli over.  Jeg har gått 17 km og over 24000 skritt.

Gleder meg til en god natt søvn og at jeg skal finne et sted tilpasset en pilegrim i morgen.

Alt akkurat nå dreier alt seg om primærbehov. Sove, spise og drikke og jeg har kun vært pilegrim en uke. Hvor skal nå dette ende😇