Tidlig forberedelsesfase

Det sies at alle veier fører til Rom, så hvorfor ikke gå dit.

Alt ligger tilrette, det er bare å ta på skoene og starte vandringen

Siden jeg ikke kjente noen som har gått til Roma skrev jeg på Facebooksiden til Pilegrimsselskapet St.James at jeg hadde en drøm. Jeg fikk raskt et svar fra Eivind Luthen som ba meg stikke innom kontoret for han kunne hjelpe. Da jeg gikk fra kontoret etter første møtet den 28 mars var jeg så full av energi og glede. Jeg forsto der og da at dette var mulig.

Han fortalte om Pilegrim-crossover 2015 og boken "Pilegrim gjennom Europa" av Øivind Østang. Luthen snakket varmt om å starte med å gå fra Haslum til Larvik og ta ferjen til Hirtshals. Deretter følge Hærvejen gjennom Jylland, så gå gjennom Tyskland, Østerrike, og til slutt Italia. Det ville ta ca 5 mnd.  

Nå var ilden tent. Snakk om overgang fra arbeidslivet. Det er noe som heter at det hjertet er fylt med renner munnen over med. Jeg måtte bare snakke om det til alle som ville høre. Reaksjonene lot ikke vente på seg; «Skal du gå alene?», «Har du helse til dette?», «Det er da veldig uttrykt i Europa nå», « Hvor skal du overnatte?», og «Skal du gå med all bagasjen på ryggen?».

Heldigvis er behovet mitt og lysten til å vandre større enn frykten, ellers ville jeg bakket ut for lengst.

Nå har jeg en stor heiagjeng rundt meg. De sier; «Jeg vil gjerne gå en etappe med deg.», «Du må skrive blogg så jeg kan følge med deg.», «Du er så tøff, bare jeg hadde vært så modig som deg.», til «Dette vil du lykkes med».

....Et frø er sådd og det spirer raskt i varmt klima.