Helgen 14-15 okt. Augsburg

Det har vært skikkelig sommervær her denne helgen med sol fra skyfri himmel. 

IMG_3521.JPG

Før jeg forteller om helgen så må jeg nesten vise noen bilder fra kirken i Kloster Holzen. Makan har jeg ikke sett før. Alt er overdådig. 

FullSizeRender.jpg
En beskjeden dør syntes nå jeg til en slik stor kirke, men inne i kirkerommet ...,
En beskjeden dør syntes nå jeg til en slik stor kirke, men inne i kirkerommet ...,
FullSizeRender.jpg

Prekestol i sølv

FullSizeRender.jpg

Orgelet

FullSizeRender.jpg

Her er et utsnitt av taket. 

Alteret.  

Alteret.  

FullSizeRender.jpg

Da var det nesten godt å komme til den lutherske kirken St.James. Her er også pilegrimsherberget jeg skal bo på i to netter. Fontenen foran kirken viser St. James med pilegrimmer ved sine føtter. 

Jeg har blitt tatt godt i mot og har en hel etasje for meg selv. Egentlig litt nivst å være alene i en gammel kirkebygning. Når klokken slår, som den gjør hver 15 min så rister hele bygningen.   Sent i går kveld var det noen som ringte på og det var nummeret før jeg nesten fikk hjertestans. Turte iallefall ikke åpne. 

Jeg har blitt tatt godt i mot og har en hel etasje for meg selv. Egentlig litt nivst å være alene i en gammel kirkebygning. Når klokken slår, som den gjør hver 15 min så rister hele bygningen.

Sent i går kveld var det noen som ringte på og det var nummeret før jeg nesten fikk hjertestans. Turte iallefall ikke åpne. 

Lørdag kveld var jeg forresten i en flott konsert i Domkirken. Konsert meg kor og orkester. Helt fantstisk deilig.  

FullSizeRender.jpg

Jeg ble anbefalt å gå på søndagsgudstjeneste i Metodist kirken siden de holdt gudstjeneste på både engelsk og tysk. Det er mange flyktninger som bruker kirken og spesielt afrikanere. Mye rytmer og sang. 

FullSizeRender.jpg

Jeg ble vitne til en politiaksjon i dag. Vet ikke hva grunnen var for at 20-25 politifolk var akkurat på Martin Luther plass.  

FullSizeRender.jpg

Jeg har virkelig vært turist i Augsburg i dag.

FullSizeRender.jpg

Nå i ettermiddag har jeg blitt guidet rundt i byen av Josef. Han er en ivrig vandrer og i morgen så vil han følge meg et stykke på veien. Det er jeg glad, da jeg ofte sliter med å komme riktig ut av store byer.