Torsdag 12.okt. Fredag 13.okt Harburg - Donauwörth - Kloster Holtzen

Torsdag morgen og vi forlater det hyggelige hotellet Hertle Haus i Harburg.  

Hotellet ligger i det gamle jødekvartalet i byen Harburg.  

Hotellet ligger i det gamle jødekvartalet i byen Harburg.  

FullSizeRender.jpg

Da eierne for 8 år siden skulle restaurere huset og slo ut en vegg i kjelleren så kom et jødisk bad tilsyne. Vannet som er der er rent og det er syv trappetrinn ned til vannet. Badet ble brukt, utfra det jeg forsto, i forbindelse med et renselses rituale og har også vært i bruk i senere tid.   

FullSizeRender.jpg
IMG_3459.JPG

Jeg ble for en tid tilbake kontaktet av den lokale avisen i region, Donau-Ries-Aktuell. Avisen ønsket å gjøre en reportasje om Via Romea og hadde fått et tips om at jeg gikk den veien. Verena Gerber-Hügele gikk sammen med Helle og meg i tre timer. Kjempehyggelig bekjentskap. 

FullSizeRender.jpg

Da vi kom til Wörnitzstein og  Verena hadde forlatt oss så "krabbet" vi opp til St. Martin (Kalvarienbergkapellet) selv om vi hadde en del kilometer igjen av dagens etappe - spreke jenter. 

Vakker utsikt.  

Vakker utsikt.  

FullSizeRender.jpg

Denne enkemannen begynte å prate med oss da vi gikk forbi huset hans. Han måtte bare vise oss hvor flott paprikaen hadde blitt i år. Skikkelig pratsom og alt på tysk.  

FullSizeRender.jpg

Tilslutt så nærmet vi oss Donauwörth, men først måtte vi gjennom denne nedlagt togtunellen. Vi dro rett til informasjonskontoret for å få hjelp til å finne et overnattingssted.  

FullSizeRender.jpg

Heldigvis var det lys i den andre enden av tunellen.  

FullSizeRender.jpg

Så natt til fredag fikk vi rom i en kjellerleilighet hos en eldre dame for 21 euro hver og da med hvert vårt rom. 

Vi kjente begge to at det hadde vært en lang dag, så etter litt mat så slokna vi sånn ved 20.30 tiden.  

FullSizeRender.jpg

Fredag morgen og tåka ligger tungt. I dag skal Helle reise hjem, men først så følger hun meg et lite stykke på veien.  

IMG_3471.JPG

Sola tittet frem etterhvert og dagen ble ganske varm. En takk til Helle som har fulgt meg i 5 dager. Det har vært skikkelig godt.  

FullSizeRender.jpg

Jeg satte meg ned ved St.Anton kapellet i Weiler. Jeg hadde endel å bearbeide i dag. Det å si adjø kan jeg oppleve som tungt. Jeg mintes min venninne Bjørg som har gått bort så altfor tidlig.  

FullSizeRender.jpg

Det vakre, nesten maleriske om det er naturen eller bygninger gjør meg mer hel. Det er godt å kunne få vandre og bare være.  

FullSizeRender.jpg

Jeg vil bare si takk til hjelperne mine her i Tyskland og spesielt Werner som ligger i forkant og foreslår hvor jeg bør ringe og hvem jeg bør kontakte for enten å bo privat eller personer som vil treffe meg underveis på vandringen.  

FullSizeRender.jpg

Jeg skal sove i natt her på Kloster Holzen. Et rom som ville ha kostet meg 1200kr dersom jeg hadde bestilt via nettet, som kostet 80 euro når jeg ringte, men som endret prisen til 35 euro når de hørte jeg var pilegrim. 

Jeg har valgt å dele neste etappe i tre istedenfor to som planen min sier.  Rett og slett fordi jeg kjenner jeg er sliten.  

FullSizeRender.jpg

En god natt søvn gjør alltid susen.